Poniedziałek
05.09

Śniadanie - stół szwedzki:
-herbata z cytryną,
-płatki kukurydziane/200ml/
-pasta z jajka i sera żółtego /30g/
-szynka /10g/
-ogórek małosolny, papryka, szczypiorek ,
-pieczywo mieszane,
-masło, alergeny 1,7,banan /80g/

Obiad:
Zupa:
-Zupa jarzynowa z kasza kukurydzianą /250ml/ (alergeny: białko mleka krowiego ,seler),
Drugie danie:
-kotlet schabowy/50g/
-ziemniaki z koperkiem /200g/
-surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem i marchewką i ogórkiem zielonym/80g/alergeny 1,7,9
-kompot wiśniowy.

Podwieczorek:
-Kisiel truskawkowy/150g/alergeny 1,
- biszkopty bez cukru,
-śliwki/80g/

Wtorek
06.09

Śniadanie - stół szwedzki:
-Herbata z lipy /150ml/alergeny 7,
-szynka drobiowa/10g/
-pasta z tuńczyka z kukurydzą /30g/alergeny 7,
-pomidor ,rzodkiewka, ogórek małosolny, szczypiorek,
-pieczywo mieszane
-masło,
- banan/80g/

Obiad:
Zupa:
-Zupa z soczewicy z ziemniakami/250ml/alergeny 7,9,
Drugie danie:
- kluski leniwe z sera białego z bułeczką /100g/alergeny 7,9,
-surówka z marchewki i jabłka z pestkami dyni/80g/
-lemoniada,

Podwieczorek:
-Budyń czekoladowy /150ml/
-winogrona/80g/, alergeny 7),

Środa
07.09

Śniadanie - stół szwedzki:
-Mleko /150ml/ /alergeny 7,
-kabanosy drobiowe/10g/
-dżem morelowy/30g/alergeny 7,3,
-papryka ,ogórek zielony, rzodkiewka, szczypiorek,
-pieczywo mieszane/alergeny 1,
-masło,
-półmisek owocowo warzywny /
-marchewka ,banan, śliwki/ 80g/

Obiad:
Zupa:
-Zupa ogórkowa z ziemniakami /250ml//alergeny 7,9

Drugie danie:
-leczo warzywne z ryżem brązowym/80g/
-surówka z białej kapusty marchewką i jabłkiem z olejem/80g/alergeny 7,
-kompot owocowy. .

Podwieczorek:
-Jajko na twardo /1szt/w sosie jogurtowo szczypiorkowym,
-pomidory,
-bułka z masłem, herbata melisą, alergeny 7,
-gruszka/50g/

Czwartek
08.09

Śniadanie - stół szwedzki:
-Kawa inka na mleku /150ml/
-pasta z sera białego z ziołami /30g/
-alergeny 7,6,
-polędwica sopocka /10g/,
-ogórek zielony, pomidor papryka, szczypiorek,
-pieczywo mieszane,
-masło,
-morelki /80g/ ,

Obiad:
Zupa:
-Rosół drobiowy z makaronem /250ml//alergeny 7,9
Drugie danie:
-udko pieczone/1szt/
-ziemniaki z koperkiem/200g/
-surówka warzywna /
-ogórek kiszony pomidor ,papryka, cebula 50g/
- fasolka szparagowa /50g/
-kompot śliwkowy.

Podwieczorek:
-Sałatka owocowa z kuskusem/
-jabłko banan, pomarańcza z płatkami migdałowymi i jogurtem naturalnym 100g/alergeny 1,7

Piątek
09.09

Śniadanie - stół szwedzki:
-Herbata z cytryną /150ml/ alergeny 7,
-humus z ciecierzycy z suszonymi pomidorami /30g/alergeny 7,
-filet z indyka/10g/
-papryka, ogórek małosolny, rzodkiewka, szczypiorek, papryka,
-pieczywo mieszane /alergeny 7,
-masło,
-gruszka/80g/

Obiad:
Zupa:
-Zupa kalafiorowa z kaszą jaglaną/250ml//alergeny7,9
Drugie danie:

-ryba pieczona 50g,
-ziemniaki z natką/200g/
-surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i olejem/50g/
-marchewka kostka gotowana/50g/
-kompot wiśniowy

Podwieczorek:
-Twaróg sernikowy /130g/
-z malinami i borówką ,alergeny 1,7

 

 

fblogo glowne


 

Przedszkole z Oddziałami Integracyjnymi Nr 1 „Pod Topolą” w Raszynie 
sekretariat@przedszkoletopola.pl 
Siedziba ul. Pruszkowska 21c 05-090 Raszyn
tel. 22 498 14 06 Pn.-Pt. 7:00-17:00